Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Η αρχή του τέλους της Ε.Ε

Τον τελευταίο χρόνο με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα αποκαλύφθηκε η πλήρης αδυναμία της ΕΕ να παίξει ουσιαστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.Όταν πέντε τράπεζες ρίχνουν, ότι ώρα θέλουν το ΕΥΡΩ και όταν η Γερμανία βάζει το ΔΝΤ στα κέντρα αποφάσεων, για ποια οικονομική  ή πολιτική δύναμη μπορούμε να μιλάμε;Κατά την γνώμη μας οι κύριες αιτίες της κατάρρευσης είναι,

  • Η εγκατάλειψη του οράματος της πολιτικής και στρατιωτικής ένωσης και η πλήρης αφοσίωση μόνο στην οικονομική
  • Η απόφαση να γίνει η Ευρώπη των 15, Ευρώπη των 27 και ποιος ξέρει μπορεί και των 57, με την είσοδο πάμφτωχων αμερικανικών προτεκτοράτων, πλήρως αποκομμένων από την οργάνωση, τα ιδανικά  και την κουλτούρα της Ένωσης.
  • Η έλλειψη  ηγετών με όραμα για την Ευρώπη (Μιτεράν,Κολ,Πάλμε,Α.Παπανδρέου,Σοάρες κ.α)
Εχθές ανακοινώθηκε μια απόφαση, η οποία πέρασε στα ψιλά, ενώ είναι καθοριστική για το μέλλον της ΕΕ.Αποφασίστηκε λοιπόν, ότι τα χρέη χρεοκοπημένων τραπεζών θα περνάνε στα δημόσια  χρέη των εκάστοτε κρατών.Ακούγεται σαν μια απλή γραφειοκρατική απόφαση,αλλά δεν είναι.Ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτής της απόφασης;



1. Άριστα οργανωμένες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία αποκτούν πλέον δημοσιονομικό πρόβλημα.Το χρέος της Γερμανίας σε μια μέρα φτάνει στο 90 % ( με την πρόσφατη χρεοκοπία δύο μεσαίου μεγέθους τραπεζών της) και αν χρεοκοπήσουν ένα δύο μεγάλες, θα έχει τα σημερινά δημοσιονομικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας.Το φαντάζεστε;Και σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας θα καταρρεύσουν αρκετές τράπεζες, κυρίως γερμανικές και γαλλικές.Για αυτό κάνουν, ότι μπορούν για να μας "στηρίξουν".Μέχρι να προετοιμαστούν βέβαια.Μετά θα κοιτάξουν να σώσουν τους εαυτούς τους.Και καλά θα κάνουν.

2.Όταν χρωστάει μια τράπεζα σε ποιόν χρωστάει;Σε μας και σε εσάς;Όχι βέβαια.Οι τράπεζες χρωστάνε η μια την άλλη, γι αυτό όταν καταρρέει μια, την ακολουθούν άλλες δέκα.Αναλαμβάνοντας λοιπόν τα κράτη τις υποχρεώσεις μια χρεοκοπημένης τράπεζας, την γλιτώνουν οι άλλες.Άρα θα δουλεύουν πλέον με μηδενικό ρίσκο.Και αναρωτηθείτε τις τρελές επενδύσεις και την χειραγώγηση νομισμάτων και κρατών που κάνανε αναλαμβάνοντας το ρίσκο. Τώρα που δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτα, που θα φτάσουν.Τρομάρα μας.Η Ευρώπη παραδίδεται πλήρως στις τράπεζες.Η Αμερική και η Ρωσία θα ακολουθήσουν.Ο υπόλοιπος κόσμος τα έχει παρατήσει ήδη.



Πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να δράσει γρήγορα και να αποσυνδεθεί από την Ευρώπη και το ΕΥΡΩ.Τώρα έχουμε ακόμα της ευκαιρία της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.Σε λίγο καιρό (και δεν μιλάμε για χρόνια) θα χαθεί.Εάν δεν το κάνουμε, ή θα χρεοκοπήσουμε ανεξέλεγκτα ( στην επόμενη διετία), με ότι αυτό συνεπάγεται  ή θα μας κρατήσουν σε ημιθανή κατάσταση και θα πληρώνουμε χρέη (υπαρκτά και ανύπαρκτα ) για τα επόμενα εκατό χρόνια.

ΥΓ. Δυστυχώς, χάσαμε την ευκαιρία να αναπτυχθούμε μέσω της ΕΕ.Τα κεφάλαια που εισέρευσαν στην χώρα ανέρχονται στο ποσό των 150 δις ΕΥΡΩ.Το 80% υπεξαιρέθηκε ή σπαταλήθηκε σε άχρηστα, χαμηλής ποιότητας έργα.Και φυσικά δεν αποκτήσαμε τεχνογνωσία, βιομηχανία, παιδεία, υγεία και οργάνωση του δημόσιου τομέα.Και αυτά ήτανε τζάμπα.Και σε αυτό φταίμε πρώτα από όλους εμείς.Ο απλός λαός.Κρίμα.

ΥΓ.150 ευρωπαϊκές εισροές + 350 το χρέος μας σύνολο 500 δις.Για να δούμε τι πλούτος υπεξαιρέθηκε από την Ελλάδα σε 30 χρόνια.Η κλοπή αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά από αυτή που έγινε στη Ρωσία με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης..Που να μην ήμασταν και φτωχή χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου