Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Φοροδιαφυγή.

Τι νόημα έχει να αυξάνεις τους φόρους, εάν δεν μπορείς να τους εισπράξεις;Η φοροδιαφυγή είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη της χώρας.Εάν δεν περιοριστεί, το παιχνίδι είναι χαμένο.Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να βρείς τις αιτίες που το δημιούργησαν.Κατά την γνώμη μας οι αιτίες της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι,

  • Ανυπαρξία φορολογικής συνείδησης πολιτών και επιχειρήσεων
  • Έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της
  • Ανικανότητα και διαφθορά των εισπρακτικών μηχανισμών
  • Οργανωτικό επίπεδο και νοοτροπία σοβιετικού και αφρικάνικου τύπου
  • Αυτοτελής φορολόγηση.Δεν είναι δυνατόν να φορολογείται ένας επαγγελματίας οδηγός, ένας υδραυλικός  ή ένας ταξιτζής με 1000 Ευρώ τον χρόνο ανεξάρτητα από τα κέρδη του.Και φυσικά η αυτοτελής φορολόγηση εφαρμόζεται κατά κόρον στα κλειστά επαγγέλματα.
Η κυβέρνηση συμπληρώνει σε λίγο χρόνο έναν χρόνο διακυβέρνησης.Έχετε δει κάτι από τα παραπάνω να βελτιώνεται;Εμείς όχι.Το μόνο που βλέπουμε είναι μια παράλογη αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων και μάλιστα σε βάρος των χαμηλών εισοδημάτων ή οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική εξαθλίωση του μέσου πολίτη. .Και βέβαια είδατε τα αποτελέσματα στις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.για μείωση των εσόδων.Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να κάνει τα ακόλουθα,



  • Ανάθεση της οργάνωσης του φορολογικού μηχανισμού στην αμερικανική IRS ή στην αντίστοιχη γερμανική.Θα αμείβονται με ποσοστά από τις εισπράξεις, που θα επιτυγχάνουν.Θα τους δοθεί το δικαίωμα παράκαμψης της σημερινής ιεραρχικής δομής του συστήματος.
  • Ανάθεση του εσωτερικού ελέγχου σε ιδιωτική εταιρία μέχρι η κυβέρνηση να δημιουργήσει ανεξάρτητη και αποτελεσματική δομή ελέγχου όλου του κρατικού μηχανισμού.Η υπηρεσία θα λογοδοτεί μόνο στην προεδρία της Δημοκρατίας και δεν θα έχει καμία σχέση με την εκτελεστική εξουσία.
  • Δημιουργία νέων δικαστηρίων με μόνη αποστολή τους την τιμωρία του διεφθαρμένου κρατικού και πολιτικού ανθρώπινου δυναμικού.
  • Ενιαία φορολόγηση για όλους με αντικειμενικούς συντελεστές.Μόνη διάκριση ο διαχωρισμός μεταξύ νομικών και φυσικών προσώπων.
  • Αύξηση των συντελεστών άμεσης φορολογίας και μείωση τους στην έμμεση.Εάν βέβαια θέλουμε φορολογική δικαιοσύνη.
Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει αυτά που κάνει σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, που με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσει, θα προκαλέσει την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού και φυσικά επειδή κάθε δράση φέρνει μια ισοδύναμη αντίδραση, στην έκρηξη.Και εάν συμβεί αυτό, ο θεός βοηθός.Κάντε κάτι πριν είναι αργά.Δεν είναι αδύνατο.Θέληση και υπομονή θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου