ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Οι ζωές μας βρίσκονται σε κίνδυνο.Οφείλουμε στους εαυτούς μας να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.Δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπορούμε να εμπιστευτούμε την σωτηρία της χώρας στα κόμματα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την σημερινή κατάντια.Το πρώτα βήμα όμως πρέπει να είναι η αυτοκριτική του απλού πολίτη.Τα κόμματα και οι πολιτικοί έκαναν αυτό που τους επιτρέψαμε εμείς να κάνουν.Όταν το όνειρο ενός νέου είναι να διοριστεί στο δημόσιο, όταν ο μπαμπάς θέλει τα παιδί του να κάνει την θητεία του στο σπίτι με το φαΐ της μαμάς,όταν τα φακελάκια και οι δωροδοκίες στα λαμόγια έγιναν ο κανόνας,όταν στα πανεπιστήμια υπάρχουν κομματικές νεολαίες, όταν σβήνουμε τις κλήσεις, όταν κλέβουμε την εφορία  και γενικά όταν αδιαφορούμε για τους νόμους και τον διπλανό μας, τι περιμένουμε από τους πολιτικούς;

Η επιλογή της κυβέρνησης για την αποδοχή βοήθειας από την Ευρώπη και το ΔΝΤ ήταν η χειρότερη, που θα μπορούσε να κάνει.Στην καλύτερη περίπτωση θα υποθηκεύσουμε το μέλλον δύο γενιών και την περιουσία της χώρας. Εμείς πιστεύουμε σε έναν άλλο δρόμο που θα φανεί πιο σκληρός, αλλά στην ουσία δεν είναι.Στην συνέχει α παρουσιάζουμε συνοπτικά της προτάσεις μας και σας καλούμε να κάνετε τις δικές σας.

Δεν μπορεί κανείς να διορθώσει κάτι που δεν διορθώνεται. H οικονομική κατάσταση και η οργανωτική δομή του κράτους δεν επιδέχονται βελτιώσεις. Μόνο παράταση του αναπόφευκτου. To ελληνικό κράτος πρέπει να δημιουργηθεί από την αρχή χωρίς κόμπλεξ, ιδεοληψίες και ψευτομαγκιές. Οι ιδεολογίες που πρέπει να κυριαρχήσουν είναι η παιδεία και η εργασία. Ο λαός δεν πρέπει να τρομάζει από τις λέξεις. Η χρεoκοπία είναι  είναι απλά ένα εργαλείο για την βελτίωση της κατάστασης του. Η Ελλάδα στην τωρινή της κατάσταση είναι ήδη χρεοκοπημένη και το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξάνει τα χρέη και να μειώνει τον πλούτο της. Οι μηχανισμοί διάσωσης έχουν σκοπό να διασώσουν τους δανειστές, όχι τiς χώρες. Οι χώρες που μας δανείζουν κερδίζουν χρόνο και προετοιμάζονται, δεν προσπαθούν να μας σώσουν .Όταν είναι έτοιμες θα μας αφήσουν στην μοίρα μας και τότε ο Έλληνας θα καταλάβει για τα καλά τι τον περιμένει. Ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τους δικούς μας όρους.

Όλοι λέγαμε, ότι  η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με πλούσιους πολίτες.Είναι πλούσιος κάποιος που έχει 100 000 στην τράπεζα και χρωστάει 300 000 (βλέπε παρατηρήσεις); Δεν νομίζω.Τα βασικά στοιχεία μιας ελεγχόμενης χρεoκοπίας είναι η δέσμευση των καταθέσεων και η διαγραφή των ιδιωτικών χρεών.Με βάση τα σημερινά μεγέθη ο μέσος πολίτης θα είναι πλουσιότερος, εάν η χώρα χρεοκοπήσει.Και βέβαια όλοι ξέρουμε, ότι αυτός που χρωστάει είναι αδύναμος.

Οι επικριτές της χρεοκοπίας λένε, ότι αυτή συνεπάγεται επιστροφή στην δραχμή.Καμία αντίρρηση.Δεν αναφέρουν όμως, ότι οι καταθέσεις είναι σε ΕΥΡΩ.Και το ΕΥΡΩ διαπραγματεύεται διεθνώς.Και εάν μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδας αποκτήσει μια ρευστότητα 150 δις και πληρώνει τις εσωτερικές υποχρεώσεις τις σε δραχμές, τότε δημιουργείται μια σημαντική αναντιστοιχία πλούτου υπέρ της χώρας σε σχέση με τους πολίτες της, γεγονός που επιτρέπει την χώρα να σταθεί και να διαπραγματευτεί σε διεθνές επίπεδο.Και βέβαια είδαμε τι συμβαίνει, όταν οι πολίτες είναι πιο πλούσιοι από την χώρα τους.

Όπως καταλάβετε δεν μιλάμε για ολοκληρωτική δέσμευση των καταθέσεων.Προτείνουμε να παραμείνει ένα ποσό 10000 σε ΕΥΡΩ ανά νοικοκυριό, γεγονός που σε συνδυασμό με τα παρακάτω μέτρα θα επιτρέψει την διατήρηση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους τους πολίτες.

Προτείνουμε για μια περίοδο 3 ετών τα παρακάτω μέτρα,

  • Πλαφόν τιμών για όλα τα είδη διατροφής και καυσίμων
  • Πλαφόν τιμών στα ενοίκια
  • Όλα τα πλαφόν βέβαια σε δραχμές
  • Διαγραφή όλων των ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών 
  • Διαγραφή των καταχωρίσεων του Τειρεσία
  • Απαγόρευση κατασχέσεων και προστασία δια παντός της πρώτης κατοικίας

Όπως είναι προφανές η ελεγχόμενη χρεοκοπία θα πλήξει κυρίως τα ανώτερα οικονομικά στρώματα.Όμως θα τους επηρεάσει μόνο στο επίπεδο της ρευστότητας.Επειδή η περιουσία θα προστατευτεί, αυτοί θα έχουν το πλεονέκτημα της γρήγορης επανόδου και το πιο πιθανό είναι, ότι θα καταφέρουν πάλι να είναι πάνω από τον μέσο όρο.Και βεβαίως τα ατομικά τους χρέη είναι σε απόλυτους αριθμούς μεγαλύτερα.

Η Ελλάδα πλέον έχει βασίσει την ύπαρξη της στις διαθέσεις των δανειστών της.Η χρεοκοπία της χώρας είναι δεδομένη, θα είναι βίαιη και οι επιπτώσεις της θα επηρεάσουν το μέλλον δύο γενιών.Εμείς πιστεύουμε, ότι πρέπει να δράσουμε όσο μπορούμε ακόμα να επηρεάσουμε τις εξελίξεις.Η ελεγχόμενη χρεωκοπία δεν είναι εύκολη επιλογή,αλλά είναι η καλύτερη και αν κάνουμε τις σωστές επιλογές, η χώρα θα ξανασταθεί στα πόδια της πιο γρήγορα από κάθε άλλη εναλλακτική.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όμως, ότι ο τρόπος που λειτουργούσαμε ως πολίτες ήταν λανθασμένος και σε άλλες σελίδες θα αναλύσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει. Η γενιά της μεταπολίτευσης μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση.Η δικιά μας γενιά πρέπει να δράσει και να δημιουργήσει ένα καινούριο μέλλον.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

1. Με βάση τον ενεργό πληθυσμό (6 500 000) σε κάθε έναν πολίτη αντιστοιχούν 34 000 σε καταθέσεις και 100 000 σε δάνεια. Δεν περιλαμβάνονται τα ιδιωτικά χρέη και οι υποχρεώσεις προς το κράτος. Φαντάζεστε, που φθάνουν τα νούμερα.

2.Εάν κάποιος επιθυμεί μια πιο αναλυτική ανάλυση, είμαστε στην διάθεση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου