Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς τίτλο.

Η επίθεση στην Ελλάδα δεν είχε ως στόχο την χρεοκοπία της χώρας.Εάν το θέλανε, μπορούσαν να το καταφέρουν σε δυο ημέρες.Η Ελλάδα έχει γίνει ένα όπλο, του οποίου οι σφαίρες στοχεύουν αλλού, αλλά εμείς το στρέφουμε στον εαυτό μας. Την τελευταία δεκαετία έχει αρχίσει ένας οικονομικός πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Γερμανίας.Οι Γερμανοί, μετάλλαξαν την ΕΕ από πολιτική ένωση σε ενιαίο οικονομικό χώρο, δημιουργώντας μια αγορά ελεύθερη μόνο για τα προϊόντα της και ως εξαγωγική χώρα με ποιοτικά προϊόντα και φυσικά με περιορισμούς εισαγωγής σε τρίτες χώρες κατάφερε να κυριαρχήσει.Οι Αμερικανικές εταιρίες δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα, διότι έχασαν την εύκολη πρόσβαση στην πιο πλούσια περιοχή του κόσμου. Οι Γερμανοί αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και με όπλο τις εταιρίες τους άρχισαν να εισέρχονται σε στρατηγικούς τομείς της αμερικανικής οικονομίας.

 • Η Mercedes αγοράζει την Chrysler και το απίστευτο κλείνει συμβόλαια με το Πεντάγωνο.
 • Η Siemens αναλαμβάνει τον ενεργειακό τομέα της California, της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.
 • H BMW δημιουργεί συνεχώς εργοστάσια, εκμεταλλευόμενη το ομοσπονδιακό σύστημα των ΗΠΑ, παίρνοντας τεράστιες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.
 • Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες για πρώτη φορά αγοράζουν περισσότερα AIRBUS από BOEING.
 • Και υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα.
'Οπως είναι φυσικό η Αμερική κάποια στιγμή θα αντιδρούσε.Και οι Γερμανοί υποτίμησαν την πολιτική οικονομική, διπλωματική και να μην πούμε για την στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ.Και όταν αυτοί επιτίθενται, το κάνουν για να καταστρέψουν και να κυριαρχήσουν.Έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν την ΕΕ.Μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να βγάλουν τις γερμανικές εταιρίες από την μέση, χρησιμοποιώντας τις μίζες, που δίνανε για να παίρνουν δουλειές.Και τους βάλανε να πληρώσουν και αποζημιώσεις.Τώρα ήρθε η ώρα της Γερμανίας ως κράτος.Και χρησιμοποιούν το υποτιθέμενο πλεονέκτημα της, την ΕΕ με το ΕΥΡΩ της.Εάν εκφυλίσουν την ΕΕ, καταστρέφουν την Γερμανία και για να κάνουν την ζημιά στοχεύουν στους αδύναμους κρίκους της, την Ελλάδα και την γερμανική εμμονή στην δημοσιονομική πειθαρχεία και το σκληρό ΕΥΡΩ.

Ξέρανε καλά, ότι οι Γερμανοί θα αναγκαστούν να στηρίξουν την Ελλάδα, διότι εάν χρεοκοπούσε, θα οδηγούσε το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα στην καταστροφή και την Ευρώπη 30 χρόνια πίσω.Τα αμερικανικά ιδρύματα έχουν μόνο το 3% του ελληνικού χρέους, οπότε δεν παθαίνουν και τίποτα.Και εκεί άρχισε το πανηγύρι.Η Γερμανία είχε δυο επιλογές,

 • Να ζητήσει από τον λαό της να χάσει τα κεκτημένα 60 χρόνων και να στηρίξει απευθείας και ειλικρινά την Ελλάδα.
 • Να παραπλανήσει τον λαό της, μεταφέροντας το ελληνικό χρέος στις κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών.
Φυσικά επέλεξε την δεύτερη λύση και δημιούργησε μια "εταιρία" στο Λουξεμβούργο με κεφάλαια 750 δις ΕΥΡΩ!!! (ενώ το κεφάλαιο του ελληνικού χρέους είναι 100).Η μεταφορά αυτή όμως χρειάζεται χρόνο και έτσι με την συνενοχή των κυβερνώντων μας φόρτωσαν το πακέτο "βοήθειας", το οποίο όλως τυχαίως είναι ύψους 110 δις ( ενώ το χρέος με τους τόκους είναι 350). Κάθε ΕΥΡΩ που μπαίνει στην χώρα, πηγαίνει αυτομάτως για την αποπληρωμή παλιών δανείων.Δεν μένει τίποτα στην εσωτερική αγορά της Ελλάδας.Και έτσι γίνεται η μεταφορά του χρέους από τις ιδιωτικές τράπεζες στα κράτη.Μέχρι το τέλους του έτους θα έχει μεταφερθεί το 80%. Και τότε εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα δεν θα πάθουν τίποτα οι τράπεζες και οι καταθέσεις των Γερμανών πολιτών θα είναι ασφαλής.Και εμείς θα χρωστάμε το 2013 450 δις σε κράτη.Και όπως καταλαβαίνετε είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις την Γερμανία από την Deutsche Bank. Για να γίνει ακόμα πιο σαφές, προσέξτε την δομή του ελληνικού χρέους τον Μαιο του 2010,

Ανά χώρα,                                                                                          Ανά ίδρυμα,
                                           
 • Αγγλία-Ιρλανδία                    23%                                     Τράπεζες                          45%
 • Γαλλία                                  11%                                     Αμοιβαία κεφάλαια            19%
 • Γερμανία-Αυστρία-Ελβετία         9%                                    Ασφαλιστικά ταμεία          14%
 • Ιταλία                                      6%                                    Διαχείριση διαθεσίμων       10%
 • Σκανδιναβία                             3%                                     Κερδοσκοπικά κεφάλαια    5%
 • ΗΠΑ                                        3%                                     Κεντρικές τράπεζες            5%
 • Ελλάδα-τρίτες χώρες              45%                                      Ιδιώτες                              2%
Πηγή:Natixis, Flash 2010/18

Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 η δομή του ελληνικού χρέους θα είναι,

 • Κεντρικές τράπεζες 50%
 • Ελληνικές τράπεζες 50%
 • Ξένα ιδρύματα            0
Ποιες θα ήταν επιπτώσεις λοιπόν για τους ξένους, εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε τον Μάιο,

 • Άμεση κατάρρευση των μεγαλύτερων Αγγλικών και κεντρωπαικών τραπεζών, οι οποίες θα συμπαρέσυραν και τις τράπεζες του νότου
 • Χρεοκοπία ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ταμείων
 • Τα παραπάνω θα ακολουθούσε η πλήρης κατάρρευση του ΕΥΡΩ, η οποία θα οδηγούσε αυτόματα σε διπλασιασμό των ελλειμμάτων και των δημόσιων χρεών των χωρών της ΕΕ και με τις επακόλουθες συνέπειες στην πραγματική οικονομία (χρεοκοπίες εταιριών, ανεργία κ.λ.π).
 • Για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω (στήριξη τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΥΡΩ κ.λ.π)), υπολογίζεται ότι θα απαιτούνταν 3 τρις και χρονικό διάστημα 15 ετών, γεγονός, το οποίο θα οδηγούσε την Ευρώπη στην κατάσταση του 1980. Χώρια το κόστος των αντιδράσεων των ευρωπαϊκών λαών.
 Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, το κόστος θα είναι 150 δις.Το ποσό θα καλυφθεί από την εταιρία του Λουξεμβούργου, η οποία θα αγοράσει το 50% του χρέους, που θα έχουν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες και οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θα πάρουν χαμπάρι τίποτα..Αμέσως μετά θα σταματήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας και των τραπεζών της κάτι που θα οδηγήσει στην χρεοκοπία τους και στην πλήρη διάλυση του οικονομικού συστήματος και του κοινωνικού ιστού της χώρας. Τα υπόλοιπα είναι τόσο τραγικά, που δεν θέλουμε καν να τα αναφέρουμε.Καταλαβαίνετε λοιπόν τι διαπραγματευτική ισχύ είχε η Ελλάδα τον Μάιο.Και τι έκαναν οι πολιτικοί μας.Βάρεσαν προσοχή, κάτι που για εμάς αντιστοιχεί με εσχάτη προδοσία.Και άντε ο Γιωργάκης προσφέρει υπηρεσίες για να εκπληρώσει το όνειρο του, να γίνει Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.Η αντιπολίτευση τι πρότεινε;

 • ΝΔ.Καταψηφίζουμε το μνημόνιο, αλλά αν βγούμε κυβέρνηση θα το εφαρμόσουμε
 • ΛΑΟΣ. Υπερψήφισε το μνημόνιο και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση, που το εφαρμόζει.
 • Αριστερά. Αυτοί παρακαλάνε να διαλυθεί η χώρα γιατί πιστεύουν, ότι ο λαός θα οδηγηθεί στον Σταλινισμό-Μαρξισμό και θα ζητάει κολεκτίβες.
Η Ελλάδα έχει μερικούς μήνες ακόμη.Μετά δεν υπάρχει γυρισμός.Στην καλύτερη περίπτωση θα είμαστε σε ημιθανή κατάσταση για 50 χρόνια και όλο τον πλούτο της χώρας θα τον εκμεταλλεύονται οι ξένοι.Στην χειρότερη, η χώρα θα διχοτομηθεί και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

ΥΓ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που όλο και περισσότεροι Έλληνες και ιστοσελίδες αποδέχονται της ελεγχόμενη χρεοκοπία, ως την ενδεδειγμένη λύση.Μέχρι πριν λίγο καιρό σε όποια ιστοσελίδα την προτείναμε (μέσω των σχολίων μας) μας αποκαλούσαν τρελούς ή εγκάθετους των Αμερικάνων και του Σίτυ του Λονδίνου.

ΥΓ2.Και οι Αμερικάνοι εκπληρώνουν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα τους. Την De facto κατάργηση του κοινωνικού κράτους των Ευρωπαϊκών χωρών.Αυτό που ξεχώριζε την Ευρώπη από όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου